Da li biste izdvojili 100. 000 evra za mačku?

Stan od 44 kvadrata na Kalemegdanu, 45 na Vračaru ili 70 na Voždovcu košta podjednako koliko ona. Ova mačka je nastala mešanjem genetskog materijala azijskog leoparda ili Bengala, obične mačke i afričkog servala. Košta oko 100.000 evra i njena vrsta je nazvana Ashera.


Ashera je jedina vrsta mačaka koja je zaštićena patentom. Stvorio ju  je Lifestyle Pets 2006. godine.  Ashera je stvorena za one koji pate od alergija na mačke. Međutim, Lifestyle Pets priznaje da nije 100% antialergijska, već  „samo“ 95%.


Kupci ovih mačaka mogu da ih biraju prema karakteru. To podrazumeva da klijent pre svega ima 100.000 evra, a onda može i da dobijem mačku na probni period od sedam dana, kako bi ustanovio da li baš ta mačka odgovara njegovom karakteru.


U cenu je uključena i pretplata na 10 godina seansi sa uglednim životinjskim psihologom, zaštitnici kandži, jednogodišnja garancija i troškovi lične dostave.


, ukoliko imate nešto manje od 100.000 evra uvek se možete odlučiti za mačke koje koštaju manje od stana, ali svakako više od automobila. 


Ako biste pitali Džastina Bibera on bi vam verovatno preporučio Savanah mačku koja košta od 10.000 do 30.000 evra i koju on poseduje.  Savannah, druga najskuplja mačka na svetu, ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kao najviša mačka na svetu. Zabranjena u nekoliko delova sveta, jer se tamo ne smatra domaćom mačkom. Ako vam se ni preporuka Džastina Bibera ne dopadne, uvek se možete odlučiti za Bengalsku mačku koja je  jedna od najpopularnijih skupih rasa mačaka na svetu. Mišićaveje građe, ima velike okrugle oči i specijalne boje. Za ovu vrstu mačaka dovoljno je da imate od 8.000 do 24.000 evra.

Među TOP 5 najskupljih mačaka na svetu je i ona kod koje ne morate da brinete da će ostavljati dlake na vašem nameštaju, jer ih jednostavno nema. Sfinks  je poznata po tome što je jedna od najegzotičnijih rasa na svetu i  prodaje se po visokim cenama jer je teško pronaći. Za čistokrvnnu Sfinks treba izdvojiti od 4.000 do 8.000 evra.
Ako ste se pitali ko bi kupio ovakvu mačku, odgovor je Lejdi Gaga, a ako vam se od ovih cifara zavrtelo u glavi, a ipak želite mačku, naša je preporuka da pogledate sajtove za udomljavanje mačaka jer time činite i dobro delo.
Autor : Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x