Nagrađen nemački ovčar iz Rusije koji je pronašao devojčicu i spasio je od silovanja

Nemački ovčar iz Sankt Peterburga postao je prvi ruski pas koji je osvojio međunarodnu nagradu za lojalnost spasilačkih pasa jer je spasio  devojčicu od silovanja, izvestili su ove nedelje ruski mediji.Volk-Merkuri, devetogodišnji policijski pas, poznat  je po pronalasku petnaestogodišnje devojčice koja je nestala na putu do majčinog posla do kuće septembra prošle godine.Dreserka  Marija Koptseva i njen pas Volk-Merkuri započeli  su potragu oko područja gde je poslednji put uključen telefon devojčice.Nakon što je namirisao jastučnicu na kojoj je prethosno spavala devojčica, Volk-Merkuri je pratio miris do napuštene zgrade u kojoj je ona držana. Na licu mesta uhapšen je 36-godišnji ponavljač prestupnik koji se spremao da siluje 15-godišnjakinju,  javila je tada ruska državna agencija RIA Novosti.


Volk-Merkuri je prvi ruski pas koji je osvojio Međunarodnu nagradu za lojalnost pasa u gotovo 60-godišnjoj istoriji ove nagrade. Jedanaest drugih pasa, svi italijanski, dobili su nagrade na ceremoniji u gradu San Rocco Di Camogli u ponedjeljak.


Priča Volk-Merkurija „nije ostavila ravnodušnim ni jednog člana žirija“, rekla je za RIA Novosti organizatorka događaja Sonia Gentoso."Veoma nam je drago što će naša nagrada po prvi put pripasti Rusiji", rekao je Gentoso, koji je nagradu uručio Koptsevoj putem video linka.Međunarodna nagrada za lojalnost pasa ustanovljena je 1962. godine u čast Svetog Roka, zaštitnika pasa o kome je, prema legendi, brinuo pas dok je bio bolestan od kuge u 14. veku.Regionalna nagrada stekla je nacionalni, a zatim i međunarodni status, pri čemu se najmanje jedna nagrada dodeljuje psima iz inostranstva svake godine, podseća Moskow Times.


Foto: PixaBay

Autor : Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x