Zašto psi laju tokom noći i šta kada ste već sve pokušali?

Da li vaš pas laje noću i izluđuje vas i vaše komšije? Ako je odgovor "da" i ako  mislite da ste već sve isprobali, da ste poslušali sve savete veterinara i drugih vlasnika pasa i da vaš pas i dalje ne prestaje da laje, možda je vreme da probate sa nekim od predloga, koje su za ove situacije, dali stručnjaci za ponašanje pasa.


Pobedite njihovu dosadu igračkama


Ukoliko ne postoje drugi razlozi, vaše štene može lajati zbog usamljenosti ili čiste dosade. U rešenju ovog problema može vam pomoći odabir stimulativnih igračaka koje će držati pažnju vašeg psa tokom noći.
Plišane igračke mogu držati vaše pse satima zauzetima, pa je korisno držati gomilu stimulativnih igračaka oko kreveta kako biste ih zabavili. Zapamtite, plišane igračke su bolji izbor od onih koje bi mogle proizvoditi različite zvuke koji bi mogli da vas probude.


Pomoćna sredstva za smirenje


Nevidljivi i nečujni razlog za noćni lavež može biti i anksioznost šteneta. Pomoćna sredstva za smirenje pasa odlična su za suzbijanje stresa i pomažu vašem štenetu da se reši anksioznosti koja često nastaje zbog toga što se od vas rastaje tokom noći.Kreirajte novo mesto za odmor svom ljubimcu


Vaše štene bi takođe moglo biti uznemireno noću ako mu ne prija mesto na kome spava. Psi mogu biti izbirljivi u pogledu dobrog sna isto koliko i ljudi, pa bi bilo dobro da pokušate da mesto na kome vaš pas  spava učinite što mekšim . Vaše štene će se osećati mnogo mirnije i opuštenije na posebnom mestu na kome se zaista oseća kao kod kuće.


Idite u večernju šetnju


Noćno lajanje takođe može biti glavni znak da vaš pas ne vežba dovoljno tokom dana. Ako sumnjate da je lajanje možda vapaj za vežbom, izvođenje vašeg šteneta u večernju šetnju napolju trebalo bi da vam pomogne da se rešite problema. Uverite se da vaš pas ima dovoljno vremena da trči i igra se sa vama i drugim psima. Tako će osloboditi svu svoju energiju i umoriti se što će učiniti da se vreme kada vaš spava, poklopi sa vremenom vašeg sna.
Autor : Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x