Šapić: Podrška manifestacionom turizmu, Beograd kao istočnoevropski Njujork

Gradonačelnik Aleksandar Šapić izjavio je danas da je Beograd poslednjih nekoliko godina postao centar regiona u oblasti ugostiteljstva, hotelijerstva i drugih kulturno-sportskih dogadjaja, pa je odlučeno da letnje i zimske manifestacije u gradu budu proglašene dogadjajima od posebnog značaja.

"Do sada nije postojala sistemska podrška festivalima i manifestacijama koje u Beograd dovode nekoliko stotina hiljada, pa čak i nekoliko miliona turista na godišnjem nivou. Tu, pre svega, mislim na najpoznatije naše festivale kao što su 'Bir fest', 'Mjuzik vik' i druge letnje manifestacije, a tu su i zimske manifestacije, poput Nove godine", objasio je Šapić na konferenciji za novinare, preneo je Beoinfo.

On je istakao da se Beograd može, po svim aspektima, videti kao "istočnoevropski Njujork".

"Trudićemo se da imamo nove dogadjaje, prvi takav je Medjunarodni dan porodice koji će zasigurno imati daleko širi uticaj ne samo kod nas već i u regionu. Grad podržava i manifestacije poput 'Ulice otvorenog srca'. Beograd i ja, kao gradonačelnik, staćemo svojim punim autoritetom da manifestacioni turizam ozvaničimo i oblikujemo kako bi bio motor razvoja našeg grada", rekao je Šapić.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x