Šapić: Ubuduće višestruko veći penali za neodgovorne izvodjače u Beogradu

Novi gradonačelnik Aleksandar Šapić izjavio je da "neodgovorni izvodjači radova na infrastrukturnim gradilištima u Beogradu ubuduće neće moći da opušteno probijaju zacrtane rokove, a da za to ne snose posledice".

"Ubuduće će biti promenjeni osnovni ugovori i u njima će biti višestruko veći penali za neispunjavanje ugovornih obaveza", rekao je Šapić za današnji list Politika.

On je naglasio da su "pripremanje za grejnu sezonu, naravno, prioritet kao i priprema celokupnog komunalnog sistema grada koji će biti na velikom iskušenju".

"Tu ne smemo da napravimo grešku jer će okolnosti u kojima će grad funkcionisati biti najkompleksnije, sigurno u poslednjih 25 godina", rekao je Šapić.

Na pitanje o nelegalnoj gradnji, za šta ga je kao predsednika opštine optuživala opozicije, on je naveo da je "opština Novi Beograd opština sa ubedljivo najmanje nelegalnih objekata u gradu".

"E sad pogledajte, koliko za 10 godina, koliko vodim opštinu, nisu imali šta da mi zamere kad su me optuživali u oblasti u kojoj sam ubedljivo bio najuspešniji u celom gradu i to još od vremena kad su opštine vodili i predstavnici sadašnje vlasti", rekao je Šapić.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x