Borel u razgovoru s Vučićem izrazio zadovoljstvo zbog briselskog dogovora o energetici

Šef evropske diplomatije Žozep Borel danas je u telefonskom razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem izrazio zadovoljstvo napretkom ostvarenim na sastanku glavnih pregovarača Beograda i Prištine, saopštio je kabinet šefa srpske države.

Glavni pregovarači Beograda i Prištine, Petar Petković i Besnik Bisljimi, ranije danas su u Briselu, uz posredstvo specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka, usvojili mapu puta u primeni sporazuma o energetici.

Vučić je Borelu rekao da je Srbija opredeljena za dijalog kao jedini način rešavanja otvorenih pitanja i postizanja održivog dogovora u korist svakodnevnog života Srba i Albanaca, kao i mira i stabilnosti u regionu, navodi se u saopštenju.

On je, kako se navodi, obavestio Borela da se jutros sa premijerima Albanije i Severne Makedonije, Edijem Ramom i Dimitrom Kovačevskim, dogovorio da sutra u podne, posle konsultacija sa vladama i savetničkim timovima, objave zajedničku odluku o eventualnom učešću na samitu Evropske unije i Zapadnog Balkana u Briselu 23. juna.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x