Brnabić: Današnji sastanak će biti sastanak mira, ali ne znam kako će Brisel odgovoriti

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je da je današnji sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova i Metohije Aljbina Kurtija - sastanak mira, ali da ne zna kakav odgovor Srbija može da očekuje od Brisela.
"Srbija ide sa jasnom agendom - da sačuva mir i stabilnost, da ostaje na poziciji medjunarodnog prava, vojne neutralnosti i poštovanja medjunarodnih sporazuma - Briselski sporazum i Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija", rekla je Brnabić za TV Prva.

Ona je dodala da je jučerašnji sastanak sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom bio dobar i konstrukitvan, ali da ako se dodje u situaciju da KFOR mora da reaguje, to znači da Srbija ulazi u "oružane sukobe".

"Suština je da Kurti provocira i da smo došli do toga da sprečimo ono što je bilo u pripremi 31. jula - fizički napada na Srbe na Kosovu i Metohiji", rekla je ona.

Premijerka je ocenila da Kurti ne želi da odustane od spovodjenja svojih namera - da istera Srbe sa Severa Kosova i Metohije.

"Ne vidim da Kurti želi mir, njemu nestabilnost odgovara", rekla je Brnabić.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x