Brnabić o optužbama Hrkalović: Čim institucije urade svoj posao, ja ću uraditi svoj

 Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, povodom optužbi bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović na račun ministra Nebojše Stefanovića, da će ona, čim institucije urade svoj posao, uraditi svoj deo.

Nakon otvaranja Implantološko-istraživačkog centra, Brnabić je kazala novinarima da veruje u institucije, vladavinu prava i da veruje da će insititucije preduzeti sve što treba da preduzmu i da će posle toga ona preduzeti sve iz svoje nadležnosti predsednice Vlade.

"Ja nisam tužilaštvo, nisam sud. Srpska napredna stranka je stranka koja je tu da gradi institucije Srbije, da sprovodi reforme u oblasti vladavine prava kao što smo i pokazali kada smo izgurali ustavne amandmane za nezavisno pravosudje i samostalno tužilaštvo", rekla je premijerka.

Hrkalović, kojoj se sudi za trgovinu uticajem je u intervjuu za dnevni list i portal Objektiv, izmedju ostalog, optužila bivšeg ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića, koji je aktuelni ministar odbrane, da je štitio grupu Veljka Belivuka i učestvovao u prisluškivanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x