Brnabić razgovarala sa šefom OEBS-a i o bezbednosti novinara i medijskih radnika i o pretnji Danasu

 Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas u Beogradu sa šefom Misije OEBS u Srbiji, ambasadorom Janom Bratuom, koji je čestitao izbor nove vlade i istakao da će Misija OEBS nastaviti da bude partner Vlade u sprovođenju reformi i zajedničkih projekata.

Brnabić je zahvalila Bratuu na podršci koju Misija pruža u "sveukupnim reformama u oblasti vladavine prava, zaštiti ljudskih i manjinskih prava" i podvukla da će "Vlada Srbije ostati posvećena nastavku reformi i jačanju vladavine prava", saopštila je Vlada.

Brnabić je rekla da će u oblasti medija i informisanja na prvom mestu biti usvajanje seta izmena i dopuna medijskih zakona, a potrebno je ubrzati rad na sprovođenju Medijske strategije i donošenju Akcionog plana za naredni period.

Brnabić i Bratu su se posebno osvrnuli na slučaj pretnji koje su upućene redakciji dnevnog lista Danas, i istakli važnost i značaj brze i dobre reakcije MUP i Tužilaštva u ovom slučaju, piše u saopštenju.

Ambasador Bratu je premijerku obavestio o "detaljima posete redakciji Danasa, zajedno sa članom Stalne radne grupe Veranom Matićem i predstavnikom MUP Bekirom Dudićem", a Brnabić je rekla da su "nadležni organi u stalnom kontaktu i nastavljaju pažljivo da prate ovaj slučaj".

"Predsednica Vlade naglasila je da će nastaviti da prati sve slučajeve pretnji i ugrožavanja bezbednosti novinara i medijskih radnika i da oni moraju biti slobodni i bezbedni u obavljanju novinarskog posla", piše u saopštenju.

Šef Misije OEBS je pozdravio rezultate u toj oblasti, pre svega rad SOS telefona za prijave pretnji i ugrožavanja bezbednosti novinara i saradnju sa kontakt tačkama u MUP i tužilaštvima. Bratu je poručio da će OEBS nastaviti da podržava sve aktivnosti i dijalog vlade sa novinarskim i medijskim udruženjima.

Brnabić je Bratua obavestila i o aktivnostima u vezi sa usvajanjem novog seta pravosudnih zakona i istakla važnost svih aktivnosti i reformi kako bi pravosuđe Srbije bilo efikasnije, u najboljem interesu građana.

Brnabić i Bratu su razgovarali i o predstojećim izborima za Savete nacionalnih manjina.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x