Brnabić sa direktorom Ženevske privredne komore: Dobra poslovna klima u Srbiji

Premijerka Ana Brnabić danas je u razgovoru sa generalnim direktorom Ženevske privredne komore (CCIG) Vinsentom Sibilijeom istakla da je u Srbiji dobra poslovna klima, a posebno su povoljni uslovi za ulaganje u oblasti digitalizacije, veštačke inteligencije i biotehnologije.

Ona je ukazala i na pogodnosti dostupne stranim ulagačima, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Švajcarska je, po rečima premijerke među vodećim investitorima u Srbiji u oblasti informacionih tehnologija, budući da ta oblast u Srbiji ima veliki potencijal za razvoj.

Predsednica vlade je istakla značaj biotehnologije kao perspektivne oblasti saradnje sa kompanijama iz Ženeve. Ocenila je da stručnjaci iz Srbije mogu mnogo da nauče od kolega iz Švajcarske kada je reč o toj oblasti, a u prilog tome govori i to što Srbija razvija okruženje za razvoj biotehnologije.

Vinsent Sibilije je rekao da Srbija, kao napredna ekonomija, može značajno da doprinese daljem unapređenju poslovnih mogućnosti ženevskih kompanija koje žele da investiraju i da je zato njegova misija da podstiče i olakšava tim kompanijama da dođu i to i učine.

Sastanku u Vladi Srbije prisustvovali su ambasador Švajcarske Urs Šmid i predsednik Švajcarsko-srpske trgovinske komore Majo Mićović.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x