Brnabić sa Hilom o regionalnim odnosima, pregovorima u Briselu i ekonomskoj saradnji

Premijerka Ana Brnabić istakla je danas tokom razgovora sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Кristoferom Hilom da je očuvanje mira i stabilnosti u regionu jedan od ključnih prioriteta vlade koju predvodi i da Srbija ostaje posvećena ulaganju dodatnih napora u cilju razvoja regionalnih odnosa u svim oblastima.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Brnabić je rekla da Srbija pruža čvrstu podršku regionalnoj saradnji i kroz inicijativu "Otvoreni Balkan", koja se pokazala kao "efikasan okvir" za rešavanje pitanja važnih za gradjane.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, Brnabić je izrazila uverenje da će sastanak povodom nove runde dijaloga 18. avgusta u Briselu "biti konstruktivan", naročito u svetlu "aktuelne situacije i jednostranih poteza Prištine".

Ambasador Hil je ocenio da je nastavak razgovora jedini put za rešavanje otvorenih pitanja i istakao da SAD "snažno podržava dijalog uz posredovanje Evropske unije".

Sagovornici su istakli da postoji veliki potencijal za saradnju u oblasti energetike, pre svega kada je reč o projektima obnovljivih izvora energije.

Premijerka Brnabić ocenila je da je energetska bezbednost tema od izuzetnog značaja za Srbiju i da je neophodno učiniti novi iskorak u cilju energetske tranzicije i izgradnje novih energetskih kapaciteta i u tom smislu vidimo potencijal za saradnju sa SAD.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x