Brnabić sa novim ambasadorom Ukrajine o podršci i pomoći za civile i izbeglice

 Premijerka Srbije Ana Brnabić prenela je danas novom ambasadoru Ukrajine u Beogradu Volodimiru Tolkaču da je Srbija opredeljena za poštovanje međunarodnog prava, uvažavanje teritorijalnog integriteta Ukrajine i mirno rešavanje sporova, i spremna da pruži svu moguću pomoć i podršku izbeglima iz te zemlje, koji trenutno borave u Srbiji, saopšteno je iz srpske vlade.
Ambasador Tolkač, kako se navodi, zahvalio je na humanitarnoj pomoći koju Srbija pruža ugroženim ukrajinskim civilima, kao i na humanim uslovima po najvišim standardima koje omogućava raseljenima, uključujući i boravišne i radne dozvole.

On je predstavio plan oporavka i obnove zemlje i pozvao Srbiju da podrži te aktivnosti.

Brnabić je izrazila duboku zabrinutost i žaljenje zbog situacije u Ukrajini i istakla da "dve zemlje i dva naroda imaju tradicionalno dobre i prijateljske odnose".

Ona je ponovila da se Srbija zalaže za mirno rešavanje sporova i podržava sve napore koji su usmereni na pregovore dve strane i naglasila da će Srbija sa pažnjom nastaviti da prati situaciju i pruža podršku ukrajinskom narodu, dodaje se u saopštenju.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x