Buduća poslanička grupa Dveri pokrenuće inicijative o neradnoj nedelji i povećanju penzija

Na prvoj sednici buduće poslaničke grupe Srpskog pokreta Dveri održanoj danas u Čačku, rečeno je da će neke od prvih inicijativa Dveri u skupštini biti uvodjenje neradne nedelje i u privatnom sektoru, preispitivanje rada javnih izvršitelja, povećanje minimalne penzije i vraćanje otetih delova penzije svim penzionerima.
Dveri će, kako je saopšteno, zahtevati i izmene poreskih zakona u korist porodice, zabranu prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima, rešavanje pitanja neisplaćenih zarada radnicima nakon pljačkaških privatizacija, kao i početni kapital za pokretanje privatnog preduzetništva mladih.

Na sastanku je ocenjeno kao nedopustivo kašnjenje pri objavljivanju konačnih izbornih rezultata i navedeno da Srbija više ne sme da funkcioniše bez narodne skupštine koja hitno treba da bude konstituisana.

Konstatovano da je da najvažnije javne rasprave i državne odluke konačno treba vratiti tamo gde im je i mesto — u parlament.

Poslaničku grupu Dveri u skupštini činiće Boško Obradović kao predsednik, Ivan Kostić kao zamenik predsednika i poslanici Tamara Milenković Kerković, Milovan Jakovljević, Radmila Vasić i Borko Puškić.


foto: pixa bay

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x