Bulatović (SSP): Drastičan pad stočnog fonda, posledica državnog ignorisanja poljoprivrede

Za godinu dana zabeležen je drastičan pad stočnog fonda, a takvo stanje je posledica činjenice da država i nadležno ministarstvo ignorišu poljoprivrednike, rekao je danas potpredsednik SSP Dejan Bulatović.

"Statistika pokazuje da smo za samo godinu dana, od 2021. godine, zabeležili dramatičan pad stočnog fonda: danas imamo za 26.583 manje goveda, 116.392 manje svinja, a u odnosu na 2012. godinu ukupan pad je sedam odsto manje goveda, devet odsto manje svinja, a živine 16 odsto manje", rekao je Bulatović, navodi se u saopštenju.

On je, gostujući na televiziji Nova S, rekao da mediji sa nacionalnom frekvencijom "koju kontroliše država" nisu imali sluha za ova upozorenja i probleme poljoprivrede.

"U prvih šest meseci ove godine, u našu industriju mesa stiže 3,4 odsto manje goveda i čak 15,3 odsto manje svinja. Institucije ćute na sve ovo. Direkcija za robne rezrerve je morala da reaguje i da smanji troškove stočara. Upravo takvo nestručno rukovodjenje i usmeravanje sredstava i nesprovodjenje zakona koji i postoje da bi štitili poljoprivrednike, sada dolaze na naplatu", rekao je Bulatović i podsetio da će poslanička grupa "Ujedinjeni" reagovati na ovaj vapaj poljoprivrednika u Skupštini Srbije.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x