Bulatović (SSP): Kako će država da pomogne malim poljoprivrednicima?

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović, zapitao je Vladu Srbije zašto su još na snazi mere o ograničenju izvoza osnovnih životnih namirnica, ako se zvanično saopštava da su robne rezerve pune.
Bulatović je naveo da je dobra ideja Vlade da 7. jula 2022. godine donese Odluku o privremenom ograničenju izvoza osnovnih poljoprivredno prehrambenih proizvoda kako bi se sprečila kritična nestašica, ali način na koji je mera formulisana ostavlja dosta prostora za kritiku.

"Mere o ograničenju izvoza osnovnih poljoprivrednih proizvoda najviše i direktno pogadjaju gazdinstva koja proizvode male količine hrane, poput nerafinisanih biljnih ulja (ulje suncokreta, soje, lana, bundeve) i posredno takodje pogadjaju ratare koji proizvode uljarice (suncokret, soju), a koji i inače posluju na ivici održivosti zbog ogromnih cena ulaznih troškova", naveo je Bulatović.

On je zatražio od Ministarstva poljoprivrede da odgovori na koji način će pomoći srednjim i malim proizvodjačima i poljoprivrednim gazdinstvima.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x