Dačić: Odnosi Srbije i Japana u stalnom usponu

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ambasador Japana Takahika Kacamutu ocenili su danas da su odnosi dve zemlje sadržajni, višeslojni i u stalnom usponu.

Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, na sastanku je potvrđena opredeljenost za dalje jačanje dijaloga, razmenu poseta na svim nivoima i povezivanje privreda dveju zemalja.

Dačić je, kako je saopšteno, izrazio zadovoljstvo povodom činjenice da se u 2022. proslavlja 140. godišnjica prijateljstva Srbije i Japana, odnosno datum prve diplomatske prepiske kralja Srbije Milana Obrenovića i japanskog cara Meiđija 1882. godine.

Godišnjicu "nastojimo da na što bolji način obeležimo kroz realizaciju različitih aktivnosti kakvo je i današnje predavanje profesora Mijakea", rekao je Daćić i istakao da se mali broj zemalja u svetu, može pohvaliti odnosima koji datiraju još iz 19. veka uz velike simpatije i snažan interes za što bolje međusobno upoznavanje.

Čestitajući na ponovnom imenovanju ministru Dačiću, ambasador Japana je izrazio očekivanje da dve zemlje u predstojećem periodu uspostaviti još čvršće međusobne veze i nastaviti da jačaju sveobuhvatnu saradnju kroz različite projekte od značaja za dve strane.

Profesor Kunihiko Mijake održao je danas u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije predavanje u sklopu obeležavanja 140. godišnjice prijateljstva dve zemlje.

Predavanje Kunihikoa Mijake organizovano je u saradnji Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova, ambasade Japana u Beogradu i Međunarodnog instituta za bezbednost.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x