Dačić: Važno je da s visokim američkim zvaničnicima razgovaramo o Kosovu

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas tokom posete SAD da bi bilo dobro da srpska delegacija razgovara sa ljudima iz Kongresa i Stejt departmenta, čiji su predstavnici nedavno bili u Beogradu, o onome što se dešava na Kosovu i Metohiji.

"Dogovorili smo se da se prvo sretnemo viši politički savetnik državnog sekretara SAD Derek Šole i ja, a onda i sa specijalnim izaslanikom Stejt departmenta za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, kao i s predstavicima srpskog Kokusa čiji se pojedini predstavnici nalaze u Kongresu", rekao je on.

Prvi potpredsednik Vlade je u Vašingtonu, gde će prisustvovati "Molitvenom doručku", izjavio da je to dobra prilika da se organizuje niz drugih bilateralnih susreta, prenosi Ministarstvo spoljnih poslova.

"Mislim da je važno s njima razgovarati i upoznati ih sa situacijom u regionu, jer se njihove političke ocene baziraju na nekim predrasudama koje se zasnivaju na lažnim činjenicama koje su bile u javnosti još pre desetak, dvadeset ili trideset godina", dodao je šef srpske diplomatije.

Dačić je rekao da će imati sastanke i s jevrejskim organizacijama koje su bitne na međunarodnoj sceni, kao i sa stranačkim institutima Demokratske i Republikanske stranke u SAD, a najavio je i prijem u Ambasadi Srbije u Vašingtonu.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x