Djilas: Zabrana uvoza ruske nafte prva vidljiva posledica našeg neprihvatanja spoljne politike EU

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Djilas ocenio je danas da je zabrana Evropske unije da Srbija uvozi rusku naftu, prva vidljiva posledica neprihvatanja spoljne politike EU.
"Tokom vremena bi se susreli i sa odlaskom mnogih kompanija koje rade u našoj zemlji. Sve bi to dovelo do gubitka radnih mesta", rekao je Djilas za list Nova.

On je ocenio da će zbog pogoršanja medjunarodne pozicije Srbije, neke inicijative Prištine, kao zahtev u članstvo u Savetu Evrope, verovatno dobiti "zeleno svetlo".

"U medjunarodnim odnosima nema emocija, svi gledaju isključivo svoj interes, pa to treba da radimo i mi. Srbija ne sme da postane 'pusto ostrvo'", rekao je Djilas.

Prema njegovim rečima, "izolovana" Srbija ne bi mogla ekonomski da opstane, došlo bi do pada zaposlenosti, smanjenja plata i još većeg odlaska ljudi.

Kada je reč o izborima, Djilas je istakao da očekuje od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ispuni obećanje i da se gradski izbori u Beogradu održe na proleće.

"Verujem da će izbori doneti promenu vlasti u našem gradu, jer su Beogradjani pametniji od nas političara", kazao je predsednik SSP.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x