Djurdjević Stamenkovski: Ostajemo državotvorna opozicija, nećemo biti deo nove vlade

Predsednica stranke Zavetnici Milica Djurdjević Stamenkovski izjavila je danas, nakon konsultacija sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da ta strana neće biti deo nove Vlade Srbije i da će ostati državotvorna opozicija.

Djurdjević Stamenkovski je novinarima ispred Predsedništva objasnila da ta stranka neće učestvovati u vladi jer smatra da "dosadašnja politička praksa, ali i kadrovska selekcija i programski postulati, koje je vladajuća koalicija do sada primenjivala, nisu kompatibilni sa njihovim stavovima".

"Srpska stranka Zavetnici će ostati državotvorna opozicija, spremna da pruži podršku odbrani državnih i nacionalnih interesa. Pre svega da očuvamo vojnu neutralnost, ustavni poredak Republike Srbije, Kosovo i Metohiju u sastavu naše zemlje, porodične vrednosti, ali naravno da se zajedničkim snagama odupremo spoljnopolitičkim pritiscima", kazala je ona.

Istakla je i da je ta stranka otvorena za eventualnu "Vladu nacionalnog jedinstva" ili "Vladu nacionalnog spasa", ukoliko se za njom eventualno ukaže potreba, ali tek ako bude uspostavljen široki nacionalni konsenzus i ako u njima budu učestvovale i druge državotvorne stranke.

Djurdjević Stamenkovski je dodala da će ta stranka tražiti da se Skupština Srbije izjasni o svim sporazumima sa Kosovom, posebno o energetskom, kao i da će tražiti da se Srbija obaveže da nijednoj stranoj zemlji neće uvoditi sankcije.

Predsednica stranke Zavetnici je kazala i da u Skupštini neće kritikovati inicijative drugih političkih stranaka, samo zato što u njima vide "oponente", već da će se truditi da budu racionalni i odgovorni i da podrže sve što je dobro.


Foto: pixa bay

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x