Dodik: Očekujem da SNSD ima četiri delegata u Domu naroda, mada su se umešali iz regiona i ambasada

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da očekuje da njegov Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) ima četiri delegata u Domu naroda parlamentarne skupštine BiH, čime bi imao "kontrolni paket srpskih glasova" u odlučivanju u tom domu državnog parlamenta.

"Po onome šta smo razgovarali s našim koalicionim partnerima, to ne bi trebalo da bude problem, ali ne mogu reći sa sigurnošću, imajući u vidu da su svi ’skočili’: od regiona, SAD, Velike Britanije, da razgovaraju sa svakim poslanikom i pokušavaju da slome njihovu volju", kazao je Dodik novinarima u Kotor Varošu, prenela je RTRS.

Po njegovim rečima, "neki su sinoć pozvani i u Beograd da u ko zna kakvom formatu razgovaraju s nekim ljudima koji nisu vlast".

Dodik je američkog ambasadora u BiH Majkla Marfija optužio da se meša u unutrašnje stvari i politički život BiH, a Britance da "prete i šta sve ne".

Republika Srpska, kako je kazao, " neće Bosnu i Hercegovinu kreiranu u ambasadama SAD i Velike Britanije", za koje tvrdi da su "uvek bile protiv RS i urušavali je do mere da ne može da postoji".

On je kazao da je lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović juče pozvao opoziciju iz Republike Srpske da zajedno formiraju vlast na nivou BiH, što je, kako je naveo, matematički moguće, ali ne i funkcionalno.

"Koalicija oko SNSD-a ima apsolutnu većinu u Republici Srpskoj, pa će se videti šta je moguće, a šta nije", rekao je Dodik.

Ocenio je da je Sarajevu "potrebno da Republiku Srpsku okrivi za sve, odnosno za zastoje, ali to neće uspeti".

"Vratite nas na Ustav BiH, jer Republika Srpska neće BiH koja je suprotna ovom ustavu. Ako hoćete BiH, vratite se Dejtonskom sporazumu što smo jasno rekli i tu nema dileme", istakao je Dodik.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x