DS: Kragujevac žrtva ekonomskog sunovrata zemlje

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) u Kragujevcu ocenio je danas da taj grad još jednom "pada kao prva žrtva ekonomskog sunovrata zemlje, koji će doći kao posledica kalkulantske politike Aleksandra Vučića", kao i da je izvesno da nijedna velika investicija najavljena za ovu godinu neće biti realizovana.
U DS su ukazali da se se takva prognoza odnosi na pompezno najavljivane investicije poput Severne obilaznice, Univerzitetskog kliničkog centra i Trga Radomir Putnik.

"Filološko - umetnički fakultet ostaće još jedna predizborna najava, a izgradnju novog fudbalskog stadiona na mestu postojećeg objekta 'Čika Dače' više ne pominju ni najlakovernijim gradjanima", navodi se u saopštenju.

DS ne isključuje da će vlast Srpske napredne stranke (SNS) pod pritiskom javnosti u nekom trenutku "teatralno" otpočeti izgradnju nekog od ovih objekata ali, kako navode, jedino sa namerom da zavaraju gradjane jer Kragujevac trenutno nije na listi prioriteta.

"Dokaz za to je i izjava predsednika Srbije od pre par dana gde najavljuje mogućnost usporavanja odredjenih projekata, ali će ipak na njegovu intervenciju neki biti i pogurani. Tako smo saznali i da je tunel kroz jednu od ukupno dve planine u Vojvodini, trenutno važniji od činjenice da jedan od najvećih gradova u Srbiji nema obilaznicu", navodi DS.

U DS navode da se na investicionu politiku vlade Srbije, koja će ignorisati Kragujevac, nadovezuje i "bezgranična nesposobnost" lokalne vlasti da dovrši bilo koji započeti projekat.

"Sećamo se neverovatne rekonstrukcije vrtića 'Bambi', tragične intervencije na zgradi gradske tržnice koja je danas i bukvalno zakorovljena, pa sve do okačene table na Trgu Radomira Putnika koja je sada samo podsetnik lažnih obećanja lokalne vlasti, ali i probijanja svih mogućih rokova na rekonstrukciji fasada u centru grada", navodi se u saopštenju kragujevačkih demokrata.


foto: pixa bay

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x