DS: Umesto lekarima, nepoznato priznanje uručeno predsedniku

Resorni odbor Demokratske stranke za zdravstvo saopštio je da su njegovi članovi i članice vrlo neprijatno iznenadjeni dodelom priznanja Lekarskog društva Vojvodine (LDV), za koje nikada ranije nisu čuli, predsedniku Republike.
"Hipokratova medalja je njihovo priznanje, a samim tim imaju i pravo da je dodeljuju kome hoće. Ipak, malo je nezgodna činjenica što osim rukovodstva u tom Društvu postoje i članovi, koji nisu upitani kome medalja sa tako velikim imenom treba da se dodeli", navela je DS.

Dodala je da je bilo mnogo prilika za dodelu priznanja za vreme najžešće kovid epidemije kada su lekari radili u preteškim uslovima.

"Da li se LDV oglasilo protiv načina i na koji je organizovana borba protiv korone, ili je ikada stavilo na uvid javnosti ijedno kritičko mišljenje o aktuelnom stanju u zdravstvu? Ako jeste, onda je to vešto skriveno. Zanima nas i da li je na ideju o dodeli do sada nepoznatog priznanja došao kabinet predsednika, pa je potom izabrao 'izvršioce radova', ili su sami 'izvršioci' ponudili svoje usluge", pitao je DS.

Demokrate su ocenile da "ovim poltronskim aktom nagradjeni nije dobio ništa, a neće ni oni koji su mu ga dali".

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x