DS: Vlada Vojvodine da pomogne poljoprivrednicima

Resorni odbor Demokratske stranke (DS) za poljoprivredu pozvao je danas predstavnike Pokrajinske Vlade da pomognu poljoprivrednicima da prežive krizu izazvanu sušom, odlaganjem poreskih i drugih finansijskih obaveza.
Kako je saopšteno, najviše su ugroženi stočari i njihova proizvodnja, prevashodno zbog toga što nijedna lokalna samouprava nije proglasila elementarnu nepogodu zbog suše.

"Da li će Pokrajinska vlada preko svojih finansijskih institucija - Razvojnog fonda AP Vojvodine, Garancijskog fonda AP Vojvodine i Fonda za razvoj poljoprivrede - podržati poljoprivredne proizvodjače koji koriste kreditne linije kod njih", navode iz DS-a.

Pitaju i da li će biti primenjene adekvatne mere popout onih koje preduzimaju poslovne banke, odnosno da li će "odložiti otplatu glavnice kredita na period do 12 meseci"?

U DS-u smatraju da sve zavisi od političke volje vlasti u Pokrajini i podsećaju da je Narodna banka Srbije još 6. oktobra donela potrebne odluke koje omogućavaju moratorijum na poljoprivredne kredite i lizing kod poslovnih banaka i davalaca lizinga na period do 12 meseci.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x