Dveri: Gradska skupština pokazala da je sloboda govora zabranjena

 Srpski pokret Dveri ocenio je danas da je isključenje odbornice Radmile Vasić sa sednice pokazatelj da je sloboda govora u Skupštini grada zabranjena i da vlast Evroprajd brani "po svaku cenu".
Odbornička grupa "Dveri-Patriotski blok" konstatovala je na početku sednice da skupštinska služba nije podelila odbornicima materijal sa predlogom tri nove tačke za dopunu dnevnog reda.

"Predlog dopune dnevnog reda je dostavljen Skupštini grada u zakonskom roku i nije bilo moguće odbiti predloge iz proceduralnih razloga, ali je predsednik skupštine neprimereno, sa svog mesta, sve vreme dobacivao Radmili Vasić, šefu odborničke grupe 'Dveri-Patriotski blok'. Medju prvim predlozima za dopunu Dnevnog reda naše poslaničke grupe, bio je predlog da se u dnevni red uvrsti tačka po kojoj će se odbornici izjasniti o otkazivanju Evroprajda, zakazanog za septembar ove godine u Beogradu", navedeno je u saopštenju.

Nakon što joj je isključen mikrofon, Vasić je odlučila da, i sa isključenim mikrofonom iskaže stav Dveri, zbog čega joj je Nikodijević izrekao tri opomene i zabranu obraćanja do kraja današnje sednice, nakon čega je proglasio pauzu.

"Na ovaj način, vlast je građanima jasno stavila do znanja da će održavanje Evroprajda braniti po svaku cenu bez obzira na ogromno protivljenje šire javnosti Srbije. O kakvoj je totalitarnoj ideologiji reč, vidi se i iz današnjeg primera, po kojem je odbornicima zabranjeno da istaknu svoje drugačije mišljenje po pitanju promovosanja LGBT ideologije i njihovih tobožnjih vrednosti", navedeno je.

Kako je ranije navedeno, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević isključio je odbornicu Dveri Radmilu Vasić sa sednice, nakon što je ona tražila da se raspravlja o otkazivanju Evroprajda.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x