Dveri idu kod Vučića u petak: Ne dodvoramo se nikome, ne odstupamo od svoje politike

Srpski pokreta Dveri saopštio je danas da je dobio poziv predsednika države Aleksandra Vučića za konsultacije u petak, o konstituisanju Skupštine i formiranju Vlade, i odazvaće se ali se "nikome neće dodvoravati već ide sa svojim političkim programom koje ne menja".

"Ustavna je obaveza predsednika države da posle održanih izbora pozove na konsutacije sve buduće poslaničke grupe. Odazvati se je čin osnove političke kulture i poštovanja Ustava", rekao je Obradović, u obraćanju novinarima ispred zgrade Skupštine Srbije.

Na pitanje da li bi Dveri prihvatile poziv da udju u novu vladu, on je odgovorio da "im ne pada na pamet da ulaze u vladu koja bi nastavila dosadašnjim putem, mi smo bili i jesmo žestoka opozicija aktuelnoj vlasti".

"Ono što nas jedino interesuje to je neka buduća vlada nacionalnog jedinstva i spasa do koje će doći ako ova vlast nastavi da radi kao što ti čini jer će se čitava država naći u kolapsu i moraće da se spašava šta se spasiti može", rekao je Obradović.

Prema njegovim rečima, nema razloga da se čeka tri meseca za formiranje nove vlade, posle konstitusanja Skupštine, navodeći da bi to u ozbiljnim državama moglo da se uradi za nakoliko dana.

On je naveo i da će poslanička grupa Dveri odmah po konstituisanju Skupštine tražiti da se poslanici na "posebnoj sednici izjasne - i odbacije je, o rezoluciji Evropskog parlamenta kojom se od Srbije traži priznanje lažne države Кosovo i uvodjenje sankcija Rusiji".

Takodje će, rekao je, Dveri tražiti otkazivanje ovogodišnje gej parade planirane u septembru u Beogradu jer " Beograd ne treba da bude evropska prestonica promocije homoseksualizma i raznih drugih izopačnosti".

Obradović je naveo i da će poslanička grupa Dveri tražiti zabranu održavanja gej parade na sto godina i predložiti Zakon o zabrani promocije homoseksualizma maloletnim licima.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x