Dveri: Tehnička vlast namerno odlaže završetak izbora

 Srpski pokret Dveri ocenio je da to što ni dva i po meseca od završetka parlamentarnih izbora u Srbiji nema konačnih rezultata, na ruku ide jedino Aleksandru Vučiću, jer su i Narodna skupština i Vlada Srbije u tehničkom mandatu i jedino je institucija predsednika države u ovom trenutku u punom mandatu.

"Кako u Srbiji ne postoje nezavisne institucije i kako su one podredjene interesima aktuelne vlasti, očigledno je i da Republička izborna komisija (RIК) i Upravni sud rade u tom pravcu. Naime, RIК u kome aktuelna vlast ima većinu, je dva puta do sada poništavao glasanje u Velikom Trnovcu, a kako ne bi bilo baš previše očigledno da iza toga stoji SNS, treći put je taj zadatak poveren Upravnom sudu", navele su Dveri u saopštenju.

Dodale su da je mala verovatnoća "da je RIК toliko nesposoban da ne može tri puta da validno sprovede izbore na jednom biračkom mestu, ali ako je i to slučaj, onda je red da predstavnici vladajuće većine u RIК-u podnesu ostavke".

Smatraju da je nedopustivo da se u vreme krize na konstituisanje skupštine čaka najmanje četiri meseca, a na Vladi najmanje sedam meseci pa od aktuelne vlasti zahtevaju da prestane da se igra sa izbornom voljom gradjana i da se najviša zakonodavna institucija što pre konstituiše, navedeno je u saopštenju.Foto: pixa bay

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x