Šef delegacije EU u BiH: Ukrajina i u ratu brže napreduje ka EU od BiH

Šef delegacije EU u BiH Johan Zatler izjavio je danas u Banjaluci da je Ukrajina u ratnom stanju ispunila set antikoruptivnih zakona, a da je u BiH bilo nedovoljno napretka.

"Ova sedmica je šansa za BiH. Jedno je traženje kandidatskog statusa, a sasvim drugo šta vi nudite EU. Bilo je nekog napretka, ali nedovoljno. Poruka političarima je da iskoriste vreme do izbora", kazao je Zatler.

Kako prenosi portal Kliks, govoreći o Ukrajini Zatler je rekao da član 49. daje pravo svakoj zemlji Evrope da zatraži status kandidata.

"Ukrajina počinje ispunjavati uslove, ja sam bio iznenađen, oni su u ratnom stanju ispunili set antikoruptivnih zakona. Kandidatski status je dobar signal za ljude, 40 miliona, koji se bore za svoju zemlju, porodice, slobodu svih nas. BiH je aplicirala za članstvo pre sedam godina, postavljeni su uslovi, učinjeno je malo", odgovorio je Zatler.

On danas boravi u Banjaluci gde je posetio carinsku laboratoriju Uprave za indirektno oporezivanje BiH i otvorio postavku "Mali sajam velikih mogućnosti" kojom Delegacija EU želi da promoviše podršku privatnom sektoru i ekonomskom razvoju BiH.Foto: pixa bay

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x