Ibrahimi: Zajednica srpskih opština na osnovu odluke Ustavnog suda

 Izvrši načelnik Asocijacije opština Kosova Sazan Ibrahimi izjavio je danas da će u slučaju da bude formirana shodno odluci Ustavnog suda Kosova, Zajednica srpskih opština (ZSO) biti organizacija koja će "štititi interese opština koje su njen deo".

"Na osnovu našeg iskustva, nismo naišli ni na šta što bi omogućilo da ta zajednica ima drugu ulogu osim da zastupa i štiti interese opština bez obzira na političku ili nacionalnu pripadnost. Nadamo se da će se sve desiti u svetlu odluke Ustavnog suda", rekao je Ibrahimi za prištinske medije.

Ocenio je da bi u slučaju da ZSO ima samo jednu nadležnost više od postojeće Asocijacije opština Kosova, ta organizacija mogla dobiti drugačiju ulogu, što bi kako je rekao, moglo dovesti do stvaranja nove strukture upravljanja koja ne postoji na Kosovu.

"Postoji mogućnost da ako se zanemare zahtevi Ustavnog suda, imamo novi nivo vlasti, što na Kosovu ne bi trebalo da se desi jer će biti u suprotnosti sa Ustavom. Mislim da sve što je Ustavni sud preporučio ili dao treba u potpunosti poštovati i ako se poštuju zahtevi Ustavnog suda, ne bi trebalo da imamo problema", rekao je Ibrahimi.

Prethodnih dana SAD i EU insistiraju na početku rada na formiranju ZSO u skladu sa Ustavom Kosova.



Foto: pixa bay

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x