Izetbegović potvrdio da će biti kandidat za bošnjačkog člana Predsedništva BiH

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović danas je najavio kandidaturu za bošnjačkog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine.
On je rekao da će ga na tu funkciju predložiti organi SDA i da će on prihvatiti kandidaturu.

"Uvek sam prihvatao ono što od mene traži moja stranka", rekao je Izetbegović novinarima u Sarajevu u vreme održavanja sednice Doma naroda BiH, u kojem je delegat u Klubu Bošnjaka.

Govoreći o usvojenom budžetu, on je rekao da budžet nije dobar i da će SDA zatražiti hitnu sednicu na kojoj bi se raspravljalo o Zakonu o platama.

"Predlog budžeta nije dobar. Jedino što je lošije od ovakvog budžeta je nemati budžet nikako i nemati povećanja plata za one kojima su niske", naglasio je Izetbegović.

Komentarišući činjenicu da je usvojenim budžetom predvidjeno povećanje plata izabranim zvaničnicima od 250 evra, on je kazao "nikada nije primio visoku platu".

"Nisam to sebi dozvolio, kao ni većina ljudi iz SDA. Mi nikada nismo primali ovakve plate i neću reći koliko smo izdvajali. Ne biste mi verovali", naveo je Izetbegović.

Trojica članova Kolegijuma Doma naroda parlamenta BiH, Bakir Izetbegović, Dragan Čović (HDZ BiH) i Nikola Špirić (SNSD) prošle godine su, napunivši 65. godinu, penzionisani, a isplaćene su im otpremnine od 15 hiljada evra.

Oni su, medjutim, zadržali svoje madate i nastavili da primaju i plate.Foto: pixa bay

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x