Jovanović (Novi DSS): Odavno je prošlo Vučićevih godinu dana za beogradske izbore

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović izjavio je da je odavno prošlo godinu dana za održavanje vanrednih beogradskih izbora, koje je, još u aprilu prošle godine, najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Jovanović je za televiziju Juronjuz kazao da je Koalicija NADA, koja okuplja Pokret obnove Kraljevine Srbije i Novi DSS, "minimum koji će ići na izbore", prenela je ta stranka danas u saopštenju.

On je naveo da ne misli da je broj opozicionih kolona najvažnije pitanje, ali da naravno ne treba da ih bude previše, što bi, kako je ocenio, bilo pogubno.

Prema njegovim rečima, i desna i proevropska opozicija moraju da imaju neki minimum odgovornosti da poprave medijsku sferu i ambijent u društvu, koji "nikada nije bio lošiji".

"Moramo da ukinemo ovu partijsku državu koja je došla do svih pora državnog aparata", ocenio je predsednik Nove DSS.

Jovanović je podsetio da Novi DSS i druge stranke državotvorne opozicije traže vanredne izbore od februara ove godine, kada je Vučić prihvatio francusko-nemački predlog sporazuma o normalizaciji odnosa sa Prištinom.

"Predlog sporazuma zapravo predstavlja implicitno priznanje naše južne pokrajine, što je evidentno protivustavno. Srpska koalicija Nada - POKS i Novi DSS od tada traži njegovu ostavku i raspisivanje prevremenih izbora na svim nivoima", rekao je Jovanović.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x