Kostić (Dveri): Politika doživela krah posle uklanjanja barikada

 Potpredsednik Dveri Ivan Kostić izjavio je danas da je politika aktuelne vlasti doživela krah nakon uklanjanja barikada, jer nijedan zahtev zbog kog su barikade postavljene, nije ispunjen.
Kostić je na konferenciji za novinare u Medija centru kazao da je aktuelna vlast posle uklanjanja barikada pokazala da nema političko rešenje za krizu na Kosovu i Metohiji.

"Apelujemo na aktuelno vlast i tražimo da srpsko rukovodstvo uputi zahtev Ujedinjenim nacijama (UN) da se pregovori o statusu Kosova vrate pod okrilje UN, kao što su i bili do 2010. godine", rekao je on.

Prema njegovim rečima, vraćanje pregovora pod okrilje UN je važno zbog učešća Rusije.

"Ako to aktuelna vlast ne uradi, možemo da očekujemo dodatni pritisak, dodatna stradanja naših ljudi, dodatna hapšenja, koja će biti instruisana od strane prozapadnih centara moći da bi se izvršio pritisak na aktuelnu vlast da se potpiše sporazum o normalizaciji odnosa", kazao je potpredsednik Dveri.

Član Predsedništva Pokreta za odbranu Kosova i Metohije Časlav Koprivica rekao je da "Srbiji lojalni" gradjani Kosova i Metohije više ne mogu da veruju predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

"Imamo pitanje odbrane države i odbranu naših gradjana na terotoriji Kosova i Metohije, iako su ta pitanja tesno povezana, to su ipak različite stvari", naveo je on.

Prema njegovim rečima, Kosova i Metohija su sastavni deo Srbije "sve i da nema nijednog Srbina" na toj teritoriji.

"Ali obaveza i moralna i pravna i svaka druga države Srbije jeste da učini sve što može da zaštiti svakog Srbina na teritoriji Kosova i Metohije, svakog nealbanca i na kraju svakog odanog gradjanina Srbije koji živi pod dvostrukom okupacijom ilegalnih šiptarskih vlasti", istakao je Koprivica.

On je istakao da postoji spisak od više od 600 ljudi koje traže parapravna tela Kosova, a u pitanju su uglavnom Srbi koji su optuženi za najteže zločine, kako je naveo, po pravilu nepostojeće - a koriste se taktike koje su koristile vlasti Hrvatske da spreče povratak Srba.

Predsednik pokrajinskog odbora Pokreta za odbranu Kosova i Metohije Nebojša Jović ocenio je da Vučić mora da napusti "sve" pregovore dok prištinske vlasti ne puste još dva Srbina iz pritvora, kao i dok se ne povuku jedinice ROSU sa Severa Kosova i ne zatvore baze.

"Mi više načina nemamo. Barikade su bile jedan od načina, i one nisu bile uzrok već posledica", rekao je Jović.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x