Kostreš: Čije interese je Mirović zastupao na sastanku sa Tjurdenjevom

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš postavio je danas pokrajinskom premijeru Igoru Miroviću pitanje čije interese je zastupao na današnjem sastanku sa generalnim direktorom Naftne industrije Srbije (NIS) Kirilom Tjurdenjevom.
"Da li je na današnjem sastanku predsednik vojvodjanske vlade štitio interese stanovnika Vojvodine i tražio rešavanje otvorenih pitanja vezanih za funkcionisanje ovog preduzeća u našoj zemlji? Da li je direktora Tjurdenjeva pitao kada će vratiti sve što duguju gradjanima Vojvodine? Da li je na sastanku pokrenuo pitanje rudne rente koju NIS plaća u našoj zemlji? Da li je govorio o ekološkim problemima koje NIS pravi u vojvodjanskim selima i gradovima", naveo je Kostreš u saopštenju za javnost.

Dodao je da se nada da Mirović "nije potpuno zaboravio" da vodi Pokrajinsku vladu i da mu je primarni zadatak zaštita interesa gradjana Vojvodine.

"Do sada za Vojvodinu nije uradio ništa. Možda je na današnjem sastanku, ipak, progovorio o problemima koji muče gradjane Vojvodine. Tražimo od Mirovića da gradjanima Vojvodine podnese izveštaj sa današnjeg sastanka", kazao je Kostreš.

Kako je ranije danas saopštio Biro za odnose s javnošću, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se sa generalnim direktorom NIS-a Kirilom Tjurdenjevom, na kome se razgovaralo o saradnji na konkretnim pitanjima od zajedničkog interesa.


foto: pixa bay

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x