KOVAČEVIĆ (DA SE STRUKA PITA): DRŽAVA NIKADA NIJE NI PLANIRALA DA VRATI KREDITE

Srbija se nalazi u zabrinjavajućem ekonomskom položaju, a politika države se svodi se na zaduživanje bez plana da se krediti ikada vrate,  izjavio je danas predsednik "Nove stranke- Da se struka pita" Vladimir Kovačević i ponovio da je Srbiji potrebna" ekspertska, a nikako vlada partijskih poslušnika".


On je istakao da je "loše, neodgovorno i nedomaćinski" voditi finansije zemlje tako da nikada nije u planu da se krediti vraćaju."Politika države, nažalost, samo je zaduživanje, čak i u slučaju vraćanja dospelih kredita, a i onih koji u narednom periodu dospevaju – 4 milijarde evra početkom godine, a nekoliko meseci kasnije i dodatnih 2,6 milijardi evra", istakao je Kovačević.


Predsednik "Nove stranke- Da se struka pita" dodao je i da očekuje da će vlast nastaviti sa politikom zaduživanja."Prisetimo se hvalospeva vlasti kako je vraćala skupe kredite uzimajući jeftine, a ja kažem da je to radila bez velikih zasluga. Prosto, takav je bio trend jeftinog novca i niskih kamata. Siguran sam, a sada je potpuno drugačije, da će vlast kriti, koliko god to može, kako se zadužuje skupo i da time razdužuje jeftine kredite".Kovačević smatra da je razlog tome to što država nikada nije planirala da bi stvari mogle da krenu loše i "da će doći situacija u svetu da novac od jeftinog postane skup i još da ga nema baš puno na raspolaganju Srbiji"."Ušli smo kao država u zabrinjavajuć ekonomski položaj i zbog lošeg vođenja energetike, a naročito poljoprivrede i njenog najvažnijeg segmenta, a to je stočarstvo. Nedostaje nam srpsko meso i mleko. Komplikuje nam se spoljna politika. Veoma smo loši bili u predviđanju. Zbog toga nam je, a istakao sam to već nekoliko puta, pa moram i sada, neophodna samo ekspertska a nikako vlada partijskih poslušnika", poručio je Kovačević.

Autor : gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x