KOVAČEVIĆ(DA SE STRUKA PITA): PROGLASITI EKONOMSKO VANREDNO STANJE DOK NE BUDE KASNO!

Odluka Mađarske da uvede vanredno stanje nije čudna, niti preterana, poručuje Vladimir Kovačević, predsednik pokreta "Da se struka pita" i predlaže da Srbija sledi isti primer i uvede "ekonomsko vanredno stanje".


"Svaka ozbiljna država trudi se da odabirom najkompententnijih ljudi razvije sve veću sposobnost sagledavanja budućnosti. Naročito je to važno u globalnom političkom, ekonomskom i energetskom kolebanju kakvu ovih dana imamo svuda u okruženju, stoga reakcija Mađarske vlade nije čudna niti preterana", kaže Kovačević.


On podseća da je pokret "Da se struka pita" već predložio uvođenje ekonomskog vanrednog stanja u Srbiji.

"I sami smo pre par dana predložili uvođenje ekonomskog vanrednog stanja i formiranje Kriznog ekonomskog štaba sa najiskusnijim stručnjacima u praksi, privrednicima i industrijalcima koji su spremni da se stave na raspolaganje građanima Srbije sa ciljem preventivnog delovanja radi očuvanja standarda življenja Srpske porodice. Posto formiranje Vlade nakon konačnih izbornih rezultata nije još ni na vidiku, svakako treba razmotriti i formiranje ekspertske Vlade", poručio je Kovačević

Kovačivić je dodao da je za očekivati da svakog dana, usled globalne krize, " iskoči" po neki robni, energetski, trgovinski i prehrambeni parametar koji utiče na život gradjana.


On je istakao da se, u takvim okolnostima, balans i kompenzacija moraju raditi  trenutno, a da od brzine reakcije zavisi opstanak.


Kovačević je podsetio da smo ovih dana bili svedoci nedostatka šećera u marketima i da je upravo to primer debalansa tržišta i lošeg sagledavanja problema.

"Srpski političari kakve poznajemo, koji su nas do sada predvodili u mirnodopskom stanju, jemčimo vam, nisu dovoljno iskusni za nadolazeće dane", poručio je Kovačević i ponovio da je neophodno formiranje stručnog Kriznog ekonomskog štaba i razmatranje uvođenja ekspertske Vlade.

Autor : GLEDAJ.RS

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x