KOVAČEVIĆ (NOVA-DA SE STRUKA PITA): KO PROCENJUJE VISINU ULAGANJA STRANACA U SRBIJI?

Visina ulaganja stranih investitora u Srbiju je diskutabilna i nije poznato na koji način se ona procenjuje, ocenio je predsednik "Nove-Da se struka pita" Vladimir Kovačevič.


"Ko procenjuje visinu ulaganja stranih investitora u Srbiji? Na koji način se to radi? Ili je to izjava samih stranih investitora u saglasju sa Vladom Srbije? Stiče se utisak, posebno iskusnim srpskim industrijalcima koji su gradili svoje fabrike, koji znaju koliko šta košta, da stotine miliona evra ulaganja u izgradnju fabrika koje stranci grade u Srbiji ne odgovaraju sasvim istini.", navodi  Kovačević u pisanoj izjavi.On je ističe da je dokaz ovoj tvrdnji "bilo koja procena ovlašćenih procenitelja u Srbiji kao hipotekarni uslov za dodelu kredita kod poslovnih banaka".


"Vrlo retko se m2 industrijskog pogona u korist banke procenjuje iznad 1.000 evra", kaže Kovačević i dodaje da se u javnosti ističu stotine miliona evra stranih ulaganja da bi se smanjio značaj ogromnih državnih podsticaja novcem građana Srbije.


Kovačević podseća da se podsticaji semere stotinama hiljada evra po jednom zaposlenom radniku.


"Setimo se samo kritike ljudi koji su sada na vlasti, tadašnje SIEPE, koja je dodeljivala svim investitorima od 2.500 do 10.000 evra po zaposlenom.Sada to zaista deluje kao vic".

Predsednik "Nove - Da se struka pita" dodaje da će istrajna favorizacija stranaca kao investitora u Srbiji jebiti prva stvar koju će ova stranka promeniti kada za to dobije priliku i nada se da će se to desiti već nakon prvih izbora planiranih u narednih godinu dana.

Autor : gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x