KOVAČEVIĆ ZA ŠEST MESECI OD POKRETA NAPRAVIO STRANKU

Pokret  "Da se struka pita" danas je postao politička stranka, a za predsednika je izabran dosadašnji lider pokreta "Da se struka pita", Vladimir Kovačević.


"Pre šest meseci momentom osnivanja organizacije, rekli smo da je nas cilj da budemo organizovana partija, sa jasnom politikom, netipičnom za dosadašnju Srbiju. Za svoje partnere odabrali smo Novu Stranku u kojoj ima puno kvalitetnih pojedinaca koji imaju iskrenu zelju da Srbiju učine drugačijom zemljom i tu smo se lako razumeli", rekao je Kovačević.


Kovačević koji je danas preuzeo dužnost predsednika stranke predstavio je program i zadatke stranke.


"Prvi zadatak će nam biti da pronađemo najveće političke prijatelje i pozovemo ih u blokovsku podršku i savez. Prevaziđeni političari neka se bave opštim temama, a strukovni kakvim sebe smatramo, moraju predlagati rešenja, odmah iza kritika", rekao je Kovačević.


Ekonomija, energetika, zdravstvena zaštita, poljoprivreda i obrazovanje, kako je naveo, ostaju ključna pitanja kojima će se baviti.


"Nastavićemo da upoznajemo javnost sa svim stvarima koje moraju da se menjaju, bez obzira ko je vlast. Mi nismo revanšisti, nismo ostrašćeni, nismo lični, naš put je netipičan put koji će na kraju rezultirati stvaranjem jake organizacije koju niko neće moći da ignorise. Kao industrijalac odavno poznajem odgovornost u vođenju fabrika , isplaćivanju plata radnika i šta znači boriti se za svaki posao. To hoću da unesem u politiku. Zato pozivam sve ljude sa tragom u svojim profesijama pre politike da nam se priključe, da zajednički kreiramo budućnost u kojoj će Srbija biti poštovana, a njeni građani zadovoljni životom u njoj", poručio je Kovačević.


Autor : GLEDAJ.RS

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x