LGBTIQ organizacija ponudila Ani Brnabić da partnerstvo s partnerkom sklopi u Crnoj Gori

BEOGRAD, 14. septembra 2022. (Beta) - Crnogorska LGBTIQ asocijacija "Queer Montenegro" pozvala je danas predsednici Vlade Srbije Anu Brnabić da u Crnoj Gori sklopi partnerstvo sa svojom partnerkom, pošto je izjavila da je i ona diskriminisana i da nije privilegovana.

"Pozivamo Anu Brnabić da sklopi partnerstvo sa svojom partnerkom u Crnoj Gori, kao što to rade mnogi državljani Srbije i da nakon toga one svoja prava zatraže pred sudovima u Srbiji, koja je kao članica Saveta Evrope u obavezi da obezbedi poštovanje prava istopolnim parovima", napisala je ta asocijacija na Tviteru.

Oni su istakli da je premijerka u utorak, nakon što je njena vlada zabranila održavanje Evroprajda, izjavila da je i sama diskriminisana i da nije privilegovana, pa su je "podsetili da može aktivistički delovati i zatražiti ostvarivanje svojih prava kroz pravosudni sistem".

" 'Queer Montenegro' pruža besplatnu pomoć i podršku svim parovima istog pola prilikom sklapanja partnerstva, kao i ostvarivanja svih povezanih prava po tom osnovu, te je ovaj servis, koji nudimo Ani Brnabić, dostupan i stranim državljanima/kama", navodi se u objavi.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x