Mandić u pismu predložio Lekića za mandatara

 Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić pozvao je predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da u narednim satima mandat za sastav nove vlade povjeri Miodragu Lekiću.

Mandić je u pismu obavestio Đukanovića "da su razgovori parlamentarne većine bili veoma uspešni i da su u dosadašnjem radu daleko odmakli u saglasnosti" o programu i sastavu nove Vlade, kao i u pripremi koalicionog ugovora koji će zaključiti neposredno pre njenog izbora u Parlamentu".

On je u pismu predsedniku Crne Gore rekao da bi se davanjem mandata stvorila bi se neophodna osnova za konsolidaciju društva i efikasni odgovor na socioekonomsku krizu koja je zahvatila čitav evropski kontinent, pa i Crnu Goru, kao i na bezbednosne izazove i probleme koji u dugom vremenskom roku potresaju zemlju.

"Očekujem da ćete postupiti isto kao i u slučaju izbora prethodne vlade i pokazati dužnu efikasnost kako bi se nova Vlada u izuzetno kratkom roku posvetila životnim prioritetima Crne Gore", zaključio je u pismu Mandića.

Premijer u tehničkom mandatu i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović rekao je da predloženi mandatar Miodrag Lekić ima njihovu podršku, i da je optimista da će nova vlada biti formirana.

On je novinarima nakon sastanaka u Stejt Departmentu rekao da je Crna Gora bliža formiranju nove vlade nego juče, a sutra će možda biti još bliža.

Rok da predsednik Crne Gore Milo Đukanović saopšti ime mandatara za sastav nove vlade, na predlog 41 poslanika, ističe danas.

Đukanović je danas u Londonu prisustvovao sahrani kraljice Elizabete.Foto: pixa bay

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x