Mihajlović i Hil o zaključivanju sporazuma izmedju Srbije i SAD o strateškoj saradnji u energetici

 Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović, razgovarala je danas s ambasadorom SAD u Srbiji, Kristoferom Hilom, o saradnji u oblasti energetike, uključujući zaključivanje sporazuma o saradnji vlada dve države o strateškoj saradnji u oblasti energetike u Srbiji, saopštilo je to ministarstvo.
"Srbija je na početku energetske tranzicije i potrebni su nam i iskustvo i znanje onih koji su u tom procesu ispred nas ako želimo da povećamo proizvodnju čiste energije i budemo energetski bezbedni", rekla je Mihajlović.

Dodala je da je više od godinu dana pripreman nacrt sporazuma dve vlade o strateškoj saradnji u oblasti energetike, "koji bi bio veoma važan korak u unapredjenju saradnje Srbije i SAD".

Istakla je da Srbiju očekuju veliki projekti u energetici, medju kojima je jedan od najvažnijih projekat prve hibridne reverzibilne hidroelektrane Djerdap 3.

Hil je zahvalio potpredsednici vlade na dobroj saradnji i izrazio očekivanje da saradnja dve zemlje u oblasti energetike može biti dodatno unapredjena.
Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x