Mila Popović (SSP): Šapić nastavlja tradiciju prethodnika, ova vlast navikla da ruši

Predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Beograd Mila Popović izjavila je da gradonačelnik Aleksandar Šapić nastavlja tradiciju svojih prethodnika i da je "to što ruše Beograd za ovu vlast postalo uobičajeno".

Šapić "u svom naletu agresivnosti" ne shvata zašto su Beogradjani protiv rušenja Starog savskog mosta, iako je opštepoznato da se mostovi ruše samo u ratovima.

Popović je navela da gradjani čuvaju sećanje na herojstvo Miladina Zarića u Drugom svetskom ratu, koji je Stari savski most 1944. spasao od nemačkog miniranja i Beogradu ostavio simbol hrabrosti i žrtve na čuvanje budućim generacijama, a da je gradonačelnik "koji je nezakonito legalizovao svoju divlju gradnju" rešio da ruši Stari savski most i ne želi o njemu ni da priča.

"Tamo gde je stao Siniša Mali sa rušenjem, tamo gde je Goran Vesić veličao varvarstvo, sada nastavlja Aleksandar Šapić. Posle Savamale, SNS vlast piše istoriju Beograda kao prva vlast koja će srušiti neki most. Čak i da zanemari svu bitnost ovog mosta za Beograd, da li se gradonačelnik pita kolilo sati će gradjani putovati preko mostova u Beogradu, ako ovaj most sruše? Devet godina nisu uspeli da naprave nijedan most, a sada bi da ruše", rekla je Popović.

Ona je istakla da kada bi ova vlast mislila o budućnosti Beograda, njenih stanovnika i njihovim potrebama, sagradila bi tri mosta kao pto je ulinio njihov prethodnik, a ne bi planirala rušenje.

"Jednom je samo jedan Beogradjanin (Zarić) stao u zaštitu mosta. Sada nas ima mnogo i to onih koji ne biraju da budu Vesić ili Šapić, nego žele da budu kao Zarić", rekla je predsednica SSP Beograd.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x