Milivojević (DS): Tražićemo formiranje Anketnog odbora u budućoj skupštini

Funkcioner Demokratske stranke (DS) Srdjan Milivojević izjavio je danas da će kao budući poslanik zahtevati da se formiraju Anketni odbori u Skupštini, posebno oni koji će se baviti navodnim prisluškivanjem političara.

Milivojević je kazao novinarima, ispred zgrade Predsedništva, da je opoziciona aktivistkinja Jelena B. tokom 2017. godine bila pod tajnim nadzorom koji je sačinjen u Sektoru unutrašnje kontrole, a sprovodili su ga službenici koji ne pripadaju tom sektoru, kako on tvrdi, već im je nadzor omogućio njihov načelnik.

"Neovlašćena lica su imala pristup stanici za tajni nadzor, imala su ključ, karticu i šifru, ulazili su u tu prostoriju po svom nahodjenju bez ikakve pisane naredbe", rekao je Milivojević.

Upitao je koji tužilac i koji sud su omogućili tu meru prema Jeleni B. i na osnovu čega, tvrdeći da razloga za to nije bilo.

"Ista ovakva afera je dovela do pada vlade i Makedoniji 2016. godine", rekao je Milivojević.

On je rekao da opozicija ima mnogo važnijih dokaza od onih koje je izneo i da će DS nastojati da se o takvim temama razgovara u Skupštini.

Prema njegovim rečima, u novom sazivu skupštine zatražiće da se formiraju anketni odbori o aferi prisluškivanja, o delovanju kriminalnog klana Veljka Belivuka i njegovim vezama za vrhom države, kao i odbor o Jovanjici.

Milivojević je rekao da će javnost u Srbiji braniti policajce kojima se "crta meta na čela i ledja" jer su otkrili plantažu Jovanjica.

"Sa budućom poslaničkom grupom DS predložiću te ljude za najviša državna odlikovanja", rekao je funkcioner DS.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x