Milivojević (DS): Vučića očekuje neprijatna rasprava na sednici o Kosovu

Poslanik Demokratske stranke (DS) u Skupštini Srbije, Srđan Milivojević, izjavio je danas u Beogradu da na sutrašnjoj specijalnoj skupštinskoj sednici o Kosovu i Metohiji očekuje "neprijatnu raspravu" za predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji će tražiti konsenzus o francusko-nemačkom predlogu za kosovsko pitanje.

"Deset godina Aleksandar Vučić sam vodi nacionalnu politiku. On nije tražio konsenzus kada je davao pozivni broj, kada je davao lične karte, saobraćajne i vozačke dozvole, Gazivode, energetski sistem... I onda on sada dolazi u Skupštinu i kaže: 'Predaja nije opcija'. Na koju predaju misli? On je predao sve što je moglo da se preda i očigledno da se ta rečenica odnosi na mirnu predaju vlasti. Neće moći", rekao je Milivojević novinarima.

Ocenio je da Vučić "sebe, svoje samovlašće i svoje svevlašće" postavlja iznad Srbije i naglasio da je to loša pozicija i da se na taj način ne pravi nacionalni dogovor.

"On sutra hoće ponovo da drži patriotske govore, da je ponovo pobedio sa 5:0. Mislim da je ovo opasna igra predsednika Srpske napredne stranke i da je on svoje lične pozicije i ličnu vlast stavio iznad državnih interesa. Mi razgovaramo sa duboko ucenjenim čovekom, gde nije ucenjena Srbija, nego on", kazao je poslanik DS.

Milivojević je naveo da DS ne može da nagađa šta piše u francusko-nemačkom predlogu, već da može da razgovara samo o činjenicama.

Naveo je da je bilo poslanika koji su hteli da idu na konsultacije kod predsednika Srbije, ali da ih Vučić nije pozvao jer "samo kupuje vreme", dok je DS odbila taj poziv jer nije htela da "ide na kanabe kod Aleksandra Vučića".

"On je čovek koji je za sebe prigrabio sve funkcije 'na dvoru'. Ova zemlja još ima vladu. Zašto on ne veruje predsednici vlade Ani Brnabić? Zašto mi ne znamo ko su članovi pregovačkog tima Srbije, a znamo ko su članovi prištinskog tima? Samo je Aleksandar Vučić", dodao je Milivojević.

Ocenio je da bi Vučić francusko-nemački predlog trebalo da stavi na uvid svim građanima Srbije, a ne samo opoziciji, jer nije samo opozicija zainteresovana za tu temu.

"Građani su pismeni, umeju da pročitaju taj plan, on će bitno uticati na živote građana Srbije, i ne vidim potrebu da se takav plan krije i da se u Skupštinu Srbije sutra dolazi bez plana", rekao je Milivojević.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x