Ministar Popović na manifestaciji Besmrtni puk: Srbija i Rusija uvek bile na pravoj strani istorije

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije Nenad Popović izjavio je danas na manifestaciji "Besmrtni puk" da su "Srbija i Rusija uvek bile na pravoj strani istorije".

On je kazao da je na današnji dan 9. maj, u Drugom svetskom ratu 1945. godine kapitulirala Nemačka i da se "sećamo najveće pobede u 20. veku".

"Naše deke i bake su pobedili u ovom ratu zajedno sa našom braćom Rusima", rekao je Popović

On je dodao da današnja generacija ima obavezu da svim političkim sredstvima brani dve najveće vrednosti Srbije - slobodu i nezavisnot.

Gradjani okupljeni u povorci "Besmrtni puk" krenuli su od spomenika Vuku Karadžiću ka Novom groblju i Spomeniku oslobodiocima Beograda.

Medju njima su, osim Popovića i ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, funkcioner Socijalističke partije Srbije i direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović i funkcioner Dveri Ivan Kostić.

Na čelu kolone je veliki transparent "Besmrtni puk Beograd" i figura predsednika Rusije Vladimira Putina od kartona, kao i veliko latinično slovo "Z".

Mnogi od okupljenih nose slike svojih predaka stradalih u drugom svetskom ratu, kojima je i namenjena ova manifestacija, kao i veliku trobojku koja istovetna i za Srbiju i za Rusiju.

Ograda oko spomenika Vuku Karadžiću odakle je povorka krenula ispisana je slovom "Z", uz poruku na ruskom "Za Rusiju".

Ruzveltova ulica i Ulica Mije Kovačevića zatvorene su za saobraćaj.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x