Ministar Stefanović: Neka Hrvatska otvoreno kaže da joj smetaju Srbija i Vučić

Ministra odbrane Srbije Nebojše Stefanović izjavio je danas da je Hrvatska zloupotrebila članstvo u Evropskoj uniji radi nanošenja štete Srbiji, kao prvom susedu.
"Hrvatska ne može da sakrije činjenicu da je prema Srbiji povukla prljav potez, koliko god se njen premijer trudio da nadje izgovor. Uzalud se Andrej Plenković sada zaklanja iza odluka EU o zabrani uvoza ruske nafte u Srbiju, ostaje činjenica da su on i njegova država tražili takvu meru, bez ikakvog razloga i bez ikakvog značaja za EU, osim da se nanese šteta Srbiji", naveo je Stefanović u saopštenju.

Hrvatskom premijeru poručio je da "stisne petlju i kaže otvoreno da mu smeta jaka i razvijena Srbija i da je to njegova glavna politika, a ne nekakvo evropsko jedinstvo".

Stefanović je u saopštenju istakao da "Srbija neće odustati od svoje politike, ni od svog snažnog razvoja, koji očigledno smetaju Hrvatskoj i njenom rukovodstvu", a naročito, kako je dodao "neće zaustaviti predsednika Vučića da vodi Srbiju tim putem, iako bi to najviše voleli".


Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x