Mitrović: Prioritet SSP - vanredni izbori u Beogradu

Prioritet Stranke slobode i pravde (SSP) je da dođe do vanrednih izbora kako bi volja Beograđana bila ispoštovana, rekao je večeras odbornik koalicije "Ujedinjeni" u gradskoj skupštini Peđa Mitrović.

On je za televiziju N1 dodao da je SSP za nove izbore jer, kako je naveo, "volja Beograđana mora biti ispoštovana".

Napomenuo je da je "loptica na terenu opozicije" da se, kako je naveo, "mi dogovorimo kada želimo nove izbore"

"Trenutno ne postoji komunikacija, ali to ne znači da je neće biti. Nadam se da ćemo doći do zajedničkog stava", rekao je Mitrović.

Rekao je da se SSP ne plaši i ako je usamljen u traženju novih izbora "jer veruje da su u pravu".

"Da li mi želimo da naredne četiri godine imamo ovu vlast ili želimo neke nove izbore gde će Beograđani da iskažu volju? Načina kako možemo da se dogovorimo ima mnogo. Ne bi nam bio problem da iniciramo sastanak", rekao je on.

Odbornik koalicije "Moramo" Dobrica Veselinović je rekao da je ono što se moglo videti na prve dve sednice skupštine grada "čudna pozicija".

"Mislim da je ovo neka osveta, sa ovom tankom većinom gradonačelnik Aleksandar Šapić je ostavljen kao kazna za loš rezultat", rekao je on.

Prema njegovim rečima, Šapić ne zna koliko će biti tu, odnosno koliko će biti gradonačelnik.

"Mi smo za izbore uvek spremni. Ali, tek smo konstituisali skupštinu, da vidimo da li imaju većinu, to nije pitanje za nas", rekao je on.

Veselinović je napomenuo da je Moramo uvek bila konstruktivna.

"Mi u okviru gradskih institucija održavamo kontakte, razgovaramo, mi smo uvek bili konstruktivni, izlazili s predlozima, hajde da se sad bavimo onim za šta smo dobili mandat, a da ne kalkulišemo o izborima",rekao je on.

Rekao je i da ne zna kako se traže izbori.

"Ja ne znam kako se izbori traže, dobili smo mandat i nastavljamo s borbom na dva koloseka, jednom nogom smo na ulici, iskoristićemo sve vreme koje imamo, sve odbore i komisije, koristićemo sva odbornička pitanja, da posetimo sva javna preduzeća. Onda da izađemo sa konkretnim predlozima", dodao je Veselinović.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x