Momirović: Luka Antverpen zainteresovana za izgradnju Luke Beograd

Jedna od najvažnijih investicija za sledeću godinu, ukupne vrednosti skoro pola milijarde evra, je Luka Beograd, čija grdnja mora da započne sledeće godine, čime će ona postati najveća regionalna luka", rekao je danas ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

On je danas uzvratio gostoprimstvo predstavnicima Luke Antverpen, vožnjom brodom u Beogradu.
"Zadovoljstvo nam je da smo imali priliku da napravimo radni ručak sa predstavnicima Luke Antverpen, najveće luke po površini, ali i druge najveće luke po pretovaru robe u Evropi", rekao je Momirović.

Dodao je da "nismo ni svesni koliko je naša ekonomija i naša država napredovala kada je postala predmet interesovanja jednog ovako važnog lučkog operatera, ne samo za zapadnu Evropu već i za ceo svet".

Srbija, kako je rekao, sa svim investicijama koje sprovodi i sa velikim brojem fabrika koje su se otvorile u prethodnim godinama postala predmet interesovanja najvećih ekonomskih subjekata u Evropi.

Investiocioni talas u vodnom sektoru, prema njegovim rečima, obuhvata ulaganja u luke u Bogojevu, Prahovu i Sremskoj Mitrovici, pored već započetih radova u Luci Novi Sad.

Generalni menadžer BESIX, predsednik EIC (European International Contractors) i potpredsednik CICA (Confederation of International Contractors Associations) Filip Desoj zahvalio je u ime delegacije Luke Antverpen na gostoprimstvu i još jednom podvukao zainteresovanost ove kompanije da učestvuje u realizaciji projekta izgradnje nove luke u Beogradu.

U februaru ove godine na poziv uprave Luke Antverpen Momirović je obišao istoimenu luku, najveću po površini u Evropi, koja zapošljava 150.000 ljudi i predstavlja motor ekonomskog razvoja ne samo Belgije, već i cele Evropske unije.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x