Momirović: Nastavljamo sa infrastrukturnim ulaganjima u Smederevsku Palanku

Ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je danas, posle obilaska radova na rekonstuciji državnog puta Smederevska Palanka – Selevac, da se mora nastaviti s infrastrukturnim ulaganjima u toj opštini i "da će prave investicije tek doći".
Radovi na toj saobraćajnici, dužine 20,21 kilometar, izvode se u dve faze.

Na deonici Smederevska Palanka - Azanja, u dužini od 10,1 kilometar, radovi su završeni septembra prošle godine, a na deonici Azanja-Selevac u dužini od 10,1 kilometar su u završnoj fazi.

Momirović će sa predstavnicima opštine danas razgovarati o izgradnji obilaznice oko Smederevske Palanke i finansiranju radova.

Smederevska Palanka jedna je od 65 opština u Srbiji koja učestvuje u projektu "Čista Srbije" čime se stvaraju uslovi za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda na njenoj teritoriji.

Projektom, koji finansira Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, predvidjeno je da opština Smederevska Palanka dobije vodovod i kanalizaciju na više od 80 odsto teritorije.

Najveća fabrika za prečišćavanje otpadnih voda biće sagradjena u Sremderevskoj Palanci, druga će biti za sela Кusadak i Ratare, treća u Selevacu, zatim u Azanji, Bačincu, Stojačaku i Goloboku.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x