Ne davimo Beograd: Dosta žrtava, popravite Pančevački most

Aktivisti pokreta Ne davimo Beograd raširili su danas na Pančevačkom mostu transparent "Dosta žrtava, popravite most" i ocenili da su nesreće koje se dešavaju na tom mostu i koje odnose ljudske živote sve češće.
Koordinator grupe za saobraćaj tog pokreta Zoran Bukvić naveo je u saopštenju da i biciklistička udruženja i pokret Ne davimo Beograd godinama ukazuju na probleme sa Pančevačkim mostom, "ali kao da nikoga nije briga što se te nesreće dešavaju iznova i iznova".

"Da li smo mi koji živimo na levoj obali Dunava građani drugog reda kad nikome iz vlasti nije stalo do naše bezbednosti ili do toga da ne stojimo svaki dan zaglavljeni u gužvama na mostu", upitao je Bukvić.

Kako se navodi u saopštenju, Ne davimo Beograd insistira na tome da se pešačke površine na tom mostu preimenuju u pešačko-biciklističke, što navode da je moguće po sadašnjem zakonu, da se rekonstruišu i da se izmedju tih staza i kolovoza postavi elastoodbojna ograda, koja bi sprečavala vozila da izlete sa mosta, kao i razdvajala pešake i bicikliste od kolovoza.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x