Ne davimo Beograd postaje politička stranka

 Ne davimo Beograd doneo je na današnjoj Skupštini odluku da postanu politička stranka.

Kako su naveli u saopštenju na sajtu, na šestoj Skupštini Ne davimo Beograd, članovi su većinom glasova usvojili odluku da pokret u narednom periodu i formalno preraste u zeleno-levu političku partiju koja će delovati na nacionalnom nivou.

Dodali su da će pokret nastaviti saradnju sa partnerima u okviru koalicije "Moramo".

"Ova odluka dolazi kao prirodan razvoj organizacije koja je odavno prerasla okvire lokalnog delovanja i na prethodnim izborima ostvarila značajan rezultat, posebno u Beogradu gde je osvojeno 100 hiljada glasova", navodi se u saopštenju.

Skupština je usvojila "Deklaraciju o prerastanju pokreta u partiju" i odluku o formiranju Inicijativnog odbora koji bi trebalo da pripremi predloge statuta i osnivačkih dokumenata, programa, vizuelnog identita i imena partije.

"Partija koju gradimo nastaje i oslanja se na ideološke, programske i organizacione osnove pokreta Ne davimo Beograd, ali u njenom stvaranju učestvovaće i više lokalnih partnerskih organizacija iz različitih gradova u Srbiji. Tri velike vrednosti oko kojih smo se okupili, a kojima ćemo se voditi i u budnućnosti su društvena pravda/solidarnost, zaštita životne sredine i prava na javna dobra i široko učešće gradjana u donošenju odluka", naveli su iz Ne davimo Beograd.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x