Ne davimo Beograd: što pre zakazati konstitutivnu sednicu novog saziva Skupštine Srbije

Pokret Ne davimo Beograd je danas pozvao vlast da što pre sazove konstitutivnu sednicu novog saziva skupštine Srbije.

Naveli su, u saopštenju, da vlast to treba da uradi čim Republička izborna komisija potvrdi rezultate peti put ponovljenog glasanja na parlnim izborima u Velikom Trnovcu kraj Bujanovca.

"Opominjemo ih da ne pribegavaju prethodnim zloupotrebama sa rokovima koje smo imali prilike da vidimo tokom prethodna tri meseca", naveo je pokret, koji je posle aprilskih izbora postao parlamentaran.

Dodali su i da je "istekom roka za podnošenje prigovora povodom petog glasanja na biračkom mestu broj 6 u Velikom Trnovcu, saga oko parlamentarnih izbora nakon tri meseca završena".

Smatraju da se time i zvanično došlo "pred kraj procesa bezočne zloupotrebe institucija i procedura od strane Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS)".

Ocenili su i da je njihov cilj bio "kupovine vremena i bežanja od odgovornosti kroz odlaganje konstituisanja novog saziva narodne skupštine i formiranja vladajuće većine".

"Koliko god da pokušava da manipuliše izbornim procesom, (predsednik Srbije i SNS) Aleksandar Vučić ne može pobeći od suočavanja sa teškim odlukama u suženom manevarskom prostoru za koji je sam odgovoran", dodaje se u saopštenju.

Ukazali su da "nakon dve godine nereprezentativnog parlamenta, sačinjenog od svih stranaka vlasti, sledi novi saziv skupštine Srbije" koji će, kako su naveli, "predstavljati izazov za autoritarni i mafijaški režim".

Podsetili su da republički parlament prvi put imati novu zeleno-levu političku snagu.Foto: pixa bay

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x